Dymiący Touareg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Dymiący Touareg

no ja już też płyte zrobiłem mocowana do kołyski i do podłużnicy ale jak zakęce to dam foty u koleszka już śmiga z nią zrobilismy wczoraj ma gruboś około 4 - 5 mm ale w 2.0 bęzynce tak niewystaje micha jak umnie przynajmniej tak mi się wydaje
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Dymiący Touareg

Volkswagen przełożył na wrzesień premierę modelu Touareg, który będzie napędzany dziesięciocylindrowym silnikiem diesla. Powodem jest zbyt mała dostępność paliwa o niskiej zawartości siarki.

Przedstawiciele koncernu twierdzą, że bez specjalnego paliwa nowy Touareg będzie wypluwał z układu wydechowego chmury białego dymu. Do tej pory wyprodukowano 640 egzemplarzy wersji z pięciolitrowym silnikiem, lecz póki stać będą w magazynach.

W 2005 roku Touareg w wersji wysokoprężnej został wycofany ze sprzedaży w Stanach Zjednoczonych, gdyż nie spełniał standardów emisyjnych, które tam wdrożono. Silniki jednak przeprojektowano tak, aby spełniały te wartości, jednakże w niektórych stanach weszły już nowe, restrykcyjne normy, których nowe silniki nie spełnią.

Decyzja o opóźnieniu z wejściem na rynek zmodernizowanego silnika została podjęta w tym miesiącu podczas testów samochodu. W czasie jazdy wydalał się mało ciekawy, biały dym, który wprawdzie nie był szkodliwy, lecz był mało estetyczny. Został wywołany nowym rodzajem filtra, który wyłapuje wydalane tlenki azotu. Dzieje się tak wtedy gdy samochód zatankowany jest standardowym olejem napędowym. Przy tankowaniu paliwem o niskiej zawartości siarki, problem ustępuje.

Po powrocie na rynek, nowy Touareg będzie sprzedawany po obu stronach amerykańskiego wybrzeża. Koncern oczekuje wyników sprzedaży na poziomie 1.500 egzemplarzy do końca 2006 roku. Ceny samochodu w przeliczeniu zaczynać się będą od 180 tysięcy złotych.
    [mojeauto.pl - link ]
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Pieprzeni ekolodzy... :lol:
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• marcind
        Rider
        • 2005
        • 438

ciekawe jak by sie zachowal na oleju z dodatkiem rzepaku... :roll:
        Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
        mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

Pracuję...